Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Συνδέσμου Βιομηχανιών Επωνύμων Προϊόντων με βαθύτατη θλίψη πληροφορήθηκε τον αιφνίδιο, όσο και πρόωρο, θάνατο του Στέλιου Σκλαβενίτη, ενός ανθρώπου εξαιρετικού ήθους και σεμνότητας. Το απρόσμενο αυτό γεγονός αποτελεί σοβαρότατη απώλεια τόσο για την ελληνική οικονομία, όσο και για το ελληνικό λιανικό εμπόριο, σε μια κρίσιμη υπαρξιακή φάση τους.

Γόνος μιας οικογένειας, η οποία πολλά πρόσφερε στον εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας γενικά και ειδικότερα του λιανεμπορίου, υπό συνθήκες αμέριστης κοινωνικής ευθύνης, ο Στέλιος Σκλαβενίτης και τα αδέλφια του Μαρία και Γεράσιμος, τα τελευταία χρόνια της κρίσης έπαιξαν σημαντικό και υπεύθυνο ρόλο στην αντιμετώπισή της. Συνέβαλαν έτσι στην εξυγίανση αλλά και στην αποφυγή δυσάρεστων εξελίξεων στο λιανικό εμπόριο, επιδεικνύοντας παράλληλα ένα υψηλό αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης τόσο προς τους εργαζόμενους στον όμιλό τους, όσο και προς τους καταναλωτές.

Με θλίψη του ο ΕΣΒΕΠ πιστεύει ότι το ελληνικό λιανικό εμπόριο έχασε μια σημαντική για το μέλλον του προσωπικότητα, πλην όμως θεωρεί ότι τα αδέλφια του αποβιώσαντος θα συνεχίσουν μια λαμπρή από κάθε άποψη οικογενειακή παράδοση.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΕΣΒΕΠ εκφράζει βαθύτατα συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους του Στέλιου Σκλαβενίτη και τους εύχεται καλή δύναμη στη διεκπεραίωση του δύσκολου έργου τους.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΒΕΠ

Αθήνα, 3 Απριλίου 2018

 .

.